Menu Close

Green mesék: Zöldre mosás kontra Zöld marketing

A Green mesék környezetvédelmi meetupon tartottam online előadást, Zöldre mosás kontra Zöld marketing címen. A kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött eseményt a Startup Lab Sopron szervezete.

Olyan előadók közt szerepeltem, akik nemcsak lokálisan, hanem országosan is küzdenek a környezetszennyezés ellen. Ők is bemutatták a szakterületeiken keresztül, hogyan csökkentsük öko-lábnyomunkat, miért fontos az erőforrás megosztás, mi is az valójában és hogyan tehetünk a túlfogyasztás/pazarlás ellen.

zold marketing eloadas
Zöldre mosás Zöld marketing előadás

De nemcsak magánszemélyként, hanem vállalati szinten. Ezeken kívül saját brandjeikről és startupjaikról is beszéltek, hogyan értek el idáig és milyen akadályokat küzdöttek le.

2021-ben egy Startup nem csupán magára kell összpontosítson, hanem a környezetére! – a Green mesék sorozat felütése.

A szervezők szerint ehhez pedig tudnunk kell, hogyan tehetünk azért, hogy minél tudatosabban tudjuk megóvni környezetünket.

Zöldre mosás kontra Zöld marketing előadás

A több mint 20 perces előadásom alkalmával szemléletformáló diákkal, kis videókkal illusztráltam a zöldre mosás káros marketing és PR eszközét, és bemutattam az etikus zöld marketing megoldásait. Nagy örömömre szolgált, hogy a résztvevő előadók és a hallgatóság hiánypótlónak és mélyen részletgazdagnak értékelte az előadásomat, illetve a probléma bemutatását.

A Green mesék esemény további meghívottai:

  • Albert Wettstein – Munch társalapító;
  • Horváth-Szováti György – Okl. mérnöktanár, életmód-tanácsadó terapeuta, vegán séf;
  • Fülöp Villő – Vilhemp alapító, CEO;
  • Szabó Krisztiánné Ancsa – Green English, környezetvédelemi tanácsadás.

Az esemény visszanézhető a szervező Facebook oldalról.

Továbbá ajánlom figyelmetekbe a Klímapolitikai Intézet munkatársaként a környezettudatos emberek átveréséről publikált cikkemet: Zöldre mosás a Föld napján.

Vállalkozás zöldítés, most!

Keres bizalommal és segítek abban, hogy vállalkozásod valóban fenntartható és zöld legyen. További részletek az ezért válassz engem menüpontban, illetve a szolgáltatásaim közt.