Menu Close

Tiktok pénzkeresés 2024: íme 7 lehetőség!

„Tiktok pénzkeresés” – kulcsszóra manapság egyre többen keresnek rá a böngészőben. Nekik állítottam össze ezt az 7 elemből álló listát.

Napról napra egyre többen akarnak és tudnak is megélni közösségi média aktivitásukból, influencerré válva, tartalmakat gyártva. Erre a Tiktokon is több lehetőség van, amivel érdemes élni szinte mindenkinek, akinek kellő nézettséget generál, hogy a tevékenysége jövedelmet termeljen.

Tiktok pénzkeresés

Tiktok pénzkeresés, de hogyan?

Többféle pénzkeresési lehetőség van a Tiktok felületén, de a rendszerük még nem teljes, folyamatos fejlődésben van. Vannak olyan funkciók, opciók, amik csak adott országban elérhetőek.

Ha szeretnéd minél előbb elsajátítani a TikTokon való pénzkeresést, akkor kérj tőlem tanácsadást vagy iratkozz be az általam indított TikTok tanfolyam és vagy egyéni képzés valamelyikére.

  1. a már hagyományosnak számító influencer marketing, amikor adott terméke megjelenik a videódban és ezért kapsz anyagi juttatást;
  2. szponzorált tartalom, amikor adott cég adott termékének a bemutatásért, használatáért fizet az influencernek (azaz neked);
  3. TikTok Creator Fund: a platform is fizethet neked 10 000 követő után és ezek után nézettségi szám után kaphatsz pénzt, de ez a lehetőség még Magyarországon nem elérhető;
  4. emellett még TikTokon való élőzések (LIVE) alkalmával a nézőid, követőid a rendszerén keresztül támogathatnak úgynevezett coinokkal. A coinokat vásárolni kell ezek után lehet ajándékozni, jutalmazni a kreátorokat.
  5. de az is előfordulhat, hogy a TikTok hozza meg számodra a világhírnevet vagy a hazai cégek és márkák felkéréseit;
  6. ha van már saját vállalkozásod, akkor saját terméked, szolgáltatásod reklámozására is használhatód a felületet;
  7. kollaboráció, avagy együttműködések más TikTokerekkel, influencerekkel.
  8. LIVE-ban lévő „párbaj” az egyik legegyszerűbb és újszerűbb módja a jutalmazásra, a már megvásárolt coinok által, aminek köre napról napra egyre szélesebb. Az egyszerű rózsától, egészen a látványos kiegészítőkig el lehet jutni.

Tilós az MLM a TIKTOK felületein

A kínai tulajdonú platform 2020. decemberében betiltotta a Tiktok felületein első közösségi média szereplőként a Multi-Level-marketing (MLM) és Networking marketinget és ezzel védve a felhasználóit.

Tiktok jövedelem kalkulátor

A többi közösségi médiához képest egy hiánypótló „Tiktok Money kalkulátor” segítségével megnézhetjük mennyit érhet a profilunk a platformon.

Tiktok jövedelem kalkulátor megmutatja mennyit „érünk”.

Ez eszközök nem hivatalos TikTok eszköz, amivel tájékoztató jellegű útmutatást nyújt az influencerek és a leendő hirdetők számára.

Tiktok pénztárca

Egyre több közösségi platformon jelennek meg azok a lehetőségek, hogy az úgynevezett kreátorok a tartalmaikkal pénzt tudjanak keresni. Ez a a rendszer üzemfenntartójának és egyben a kreátornak is.

Tiktok pénztárca
A Tiktok pénztárca az Analitika menüpont alatt található.

A kreátorok motiváltabbak lesznek tartalmak készítésére, sőt, akár teljes megélhetésüket is tudják fedezni adott felületeken való tevékenységükkel. Miközben a rendszer fenntartója tartalommal gazdagodik, ami még több felhasználót vonz majd a felületére. Mindezek mellett a követő közönség is tudja támogatni a rendszer segítségével a kedvenceit.

Tiktok pénzkeresés és a Google

A keresőóriás szerint havi szinten 100 és 1000 ember közötti keresés érkezik erre a kulcsszó-összetételre. Ebből is jól látszik az a tendencia, hogy egyre többen érdeklődnek a Tiktok pénzkeresés lehetősége iránt.

tiktok-kulcsszótervező
A Google kulcsszótervező jól mutatja a havi statisztikát.

TikTok pénzkeresés beállítása

A pénzkeresési beállításokat az alkalmazás pénztárcájában találjuk, ahol be tudjuk állítani a kiutalási lehetőségeket. Jelenleg csak a Paypal megoldása elérhető Magyarországon. Fontos tudni, hogy a kiutaláskor a TikTok és a Paypal is rendesen „levesz” a bevételeinkből. Így a kivehető pénz összege enyhe túlzással fékeződik is.

TikTok jövedelem adózása

Több lehetőségünk is van rá, ha a magyar adózási rendszerben kívánunk adózni. A legegyszerűbb megoldás az átalányadózás, amivel megfelelő tevékenységi kör kiválasztása után lekönyvelhetjük hivatalosan is a TikTokról befolyt bevételeinket.

Szeretnél pénz keresni a TikTokból?

A TikTok pénzkeresés ma már mindenkinek egy kiváló kiegészítő jövedelemforrás, de megfelelő követőszám után akár főállásként is felfogható. Keress fel és segítek benne, részletekért kattints ide: TikTok tanácsadás.

További cikkeim a Tiktokkal kapcsolatban Zöld marketing blog hasábjain olvashatóak.

Gyakran ismétlődő kérdések

Lehet pénzt keresni a TikTokon?

Igen, a lehetőségeket a cikkben részletezem.

Miként kell adózni a TikTok bevétel után?

Legegyszerűbb megoldás átalányadózóként elkönyvelni.