Menu Close

XIXO PET palackmentesít, 100%-ban aludobozra vált

A XIXO szénsavas italait február 1-től kizárólag 100%-ban újrahasznosítható aludobozba csomagolja a HELL ENERGY Magyarország Kft.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a gyártó ebben a termékcsoportban teljesen megszünteti a PET palackos kiszerelést.

XIXO alumínium csomagolás
A XIXO szerint az alumínium a jövő csomagolása.

Hazánkban a szénsavas üdítők nagy része műanyag palackban kerül a boltok polcaira, és a csomagolás legnagyobb része szemétként végzi, ami köztudottan egyike a Földünket leginkább szennyező és veszélyeztető tevékenységnek.

XIXO és a fenntarthatóság

A vállalat ezen lépése környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontból is példamutató.

„A XIXO gyártója, a HELL ENERGY Magyarország Kft. egyike azon magyarországi vállalatoknak, ahol a fenntarthatóság nemcsak elméleti szinten része a vállalati filozófiának, hanem egyben stratégia épül rá és az valódi tettekben mutatkozik meg.” – írja a magyar vállalat.

Magas újrahasznosítási arány

A PET-tel szemben az alumínium italdobozok – megfelelő gyűjtés és kezelés mellett – végtelenszer és teljes mértékben, minőségvesztés nélkül újrahasznosíthatók. Hulladékanyagként is a legértékesebbek az összes csomagolás közül, így visszagyűjtésük és újrahasznosításuk is a legkönnyebben, legnagyobb arányban megoldott.

A valaha kibocsátott alumínium mintegy 75 százaléka jelenleg is forgalomban van, a hatékony körforgásnak köszönhetően 60 nappal azután, hogy a fogyasztó a szelektív hulladék tárolóba dobta, ismételten alumíniumdoboz készülhet belőle. Ezzel szemben a műanyag hulladék legnagyobb része több száz évig veszélyezteti az élővilágot.

XIXO újrahasznosítható aludoboz
A XIXO a 100%-ban újrahasznosítható aludobozra adta a voksát.

Az alumínium beszállítóval 2020. július 21-én megkötött szerződés értelmében a HELL csoport a világon az első italgyártó, aki garantáltan a legmagasabb újrahasznosított tartalommal bíró alumíniumot használja csomagolóanyagként február 1-től valamennyi italdoboza esetében.

Fogyasztói elvárások

A fogyasztók ma már joggal várhatják el a legnagyobb piaci szereplőktől, hogy felelősségtudatos döntéseikkel óvják a bolygót, és példát mutassanak más vállalatok számára is.

Hydro CIRCAL75 technológia

A prémium minőségű Hydro CIRCAL75 alkalmazása fenntarthatósági szempontból az egész iparág számára mérföldkő, és egyben jó alternatív megoldás az elfogadhatatlan mértékűre duzzadt műanyagszennyezés megállításához.

Hydro CIRCAL75 technológia.
Hydro CIRCAL75 technológia.

HELL csoport és a fenntartható fejlődés

A cégcsoport hosszú távú fenntarthatósági fejlődési programjának köszönhetően folyamatosan növelte portfóliójában az aludobozos termékek arányát, így tavaly már termékeinek 95%-a alumínium dobozban került forgalomba.

Cég újabb vállalása 2025-ig

A cég azt is vállalta, hogy 2025-ig 1%-ra csökkenti a PET palackok használatát, aki ígéretet betartva, újabb lépésként a műanyag palackos szénsavas italok gyártását leállította.

Forrás: xixo.hu

Vállalkozás zöldítéssel kapcsolatos cikkekért olvasd a Zöld marketing üzleti blogot.