Menu Close

TikTok regisztráció nélkül – 3 lehetőség

A TikTok regisztráció nélkül is használható bizonyos határokon belül. Mutatok 3 lehetőséget arra, hogy mindezt hogyan tudod megvalósítani.

Az utóbbi évek legdinamikusabban fejlődő alkalmazása kétségtelenül a kínai ByteDance által birtokolt és üzemeltetett TikTok, ami körül sok botrány volt. Sokan kétségbe vonták vagy akár vonják az alkalmazás adatfelhasználását, adatgyűjtéseit, melyekkel akár a platform üzemeltetője vissza is élhet.

Arról, hogy mi az a TikTok egy korábbi cikkemben írtam.

Emiatt sokan mind a mai napig nem is regisztáltak a felületre. Annak ellenére, hogy egyre több ország lép fel vagy szigorítja törvényeit az internetalapú cégek működésével és adatfelhasználásaival kapcsolatban.

Tiktok regisztráció nélkül
Tiktok bejelentkezés regisztráció nélkül is lehet? NEM!

TikTok regisztráció nélkül így lehetséges

Fontos elmondani már a cikk elején, hogy az alkalmazás adta lehetőségeket teljes egészében CSAK regisztráció után tudjuk elérni, mint felhasználó, de tartalomkészítőként elengedhetetlen a regisztráció. Az alkalmazás minden létező telefonra rendszeres frissítésekkel elérhető és elmondható, hogy aránylag stabilan is működik.

TikTok webes alkalmazása

A platform webes böngészőkön keresztül is elérhető, de csak korlátozottan használható. Szinte minden meglévő videó megtekinthető keresés alapon hozzáférhető. Viszont minden interakció (lájk, megosztás, komment) csak is regisztráció után elérhető. Nem beszélve a népszerű TikTok LIVE funkcióról, aminek nemcsak indítása, hanem megtekintése is regisztrációhoz kötött.

TikTok kamu profil

Ha valaki nem szeretne saját névvel, saját arccal regisztrálni a felületre, annak kötetlen módon, végtelen mennyiségben lehetőséget ad a TikTok, hogy kamu profilokat hozzon létre. Ezzel részben „inkognitóban” lehet fent a felületen, de a platform különböző adatokhoz hozzáférhet a telefonunkon. Továbbá minden regisztrációhoz telefon is kell, asztali gépen nem lehet regisztrálni.

TikTok külső alkalmazásokon keresztül

Alapvetően elérhető, megnyitható, sőt a videók is letölthetőek asztali gépek segítségével, különböző videóbeágyazásokon át egészen a közvetlen TikTok linkek segítségével.

A TikTok videó letöltés vízjel nélkül lehetőségeiről már egy korább cikkemben írtam, hogy egyszerű online programok segítségével letölthetjük bárki videóját.

Természetesen ezen videók újrahasználata engedély nélkül kicsit aggályos, ezért minden esetben érdemes a videó készítőjével erről konzultálni. Viszont saját személyes használatra használható, jogdíjmentes is.

TikTok kéri az adataidat?

Igen, nem is keveset. A regisztrációnál meg kell adnod kötelezően egy elérési útvonalat e-mail cím vagy telefonszám az első körös opció. Megadhatod nevedet, profilképedet, ami opcionálisan lehet a valós, sajátod is.

Továbbá lehetőséget biztosít arra, hogy összekapcsold a Facebook profilodat az alkalmazással. Ezzel leképezve ismereteségi hálózatod minden publikus (metás) részét. Természetesen ezt a funkciót is ki lehet kapcsolni a TikTok adatvédelmi beállításainál. Érdemes megtenni, mivel egy idő után az embert őrületbe kergetni az e célból létrehozott felugrott ablakokkal a platform.

Ezek mellett olyan adatokat is elkérhet, hogy helyadat (lokáció). Ezzel olyan tartalmakat tolva eléd, ami a közvetlen környezetedben vannak. Mellesleg ezzel megismerheti a platform szokásaidat, életviteledet is. Érdemes kikapcsolva hagyni. Lehetőség szerint minden olyan funkciót, ami nem a te, hanem a TikTok javát szolgálja.

Ezért lenne jó TikTok regisztráció nélkül?

Fontos lenne mindenkinek tisztába lenni azzal is, hogy a kamera és a mikrofon használat engedélyezése után az app hallja, látja mit csinálhatsz. De valljuk be, hogy ez melyik app nem tudja már? Melyiknél nem elvárás? Szinte mindegyik gyűjt némi adatot rólunk, amivel vissza is élhetnek, de a legnagyobb naivsággal élve csak reménykedhetünk, hogy ez nem történik meg.

TikTok regisztráció nélkül nem az igazi

Konklúzió, hogyha valaki az online térben akar létezni, akár csak felhasználói szinten is ma már megkerülhetetlen, akkor az adott közösségi oldalon való regisztráció. Így van ez a TikTok esetében is, ami mára már egyre elfogadottabb és a korábbi adatlopásos mizéria és egyéb balhék után a különböző jogszabályi környezet szigorítása miatt (legalábbis az EU-ban) egyre biztonságosabb lett. Ennek ellenére a felület arra kéri a felhasználóit, hogy kövesse az alkalmazás irányelveit, fogadja el adatkezelési szabályzatait.

Olvasd el a TiKTokról írt korábbi cikkeimet a Zöld marketing blog hasábiain, illetve írd meg nekem a véleményedet cikkeimről vagy éppen a bemutatott platformról, csak töld ki a kapcsolatfelvevő űrlapomat.

Gyakran ismétlődő kérdések

Mi az a TikTok?

Egy videós és ma már képi platform is, több szabadon választható funkcióval. A Zöld marketing blogon elérhető több cikk a platformról.

Hol lehet a TikTokra belépni?

Szinte bármilyen eszközről, de ha teljes körűen akarjuk használni, akkor regisztrálnunk kell.