Menü Bezárás

Mi az a TikTok és miért jó marketing eszköz?

Mi az a TikTok? Elsőre egyszerűnek tűnő, de igen összetett alkalmazás, ami kiváló közösségi média lehetőségeket rejt magában a felhasználóknak és a cégeknek.

Az utóbbi években megfigyelhető volt, hogy az írott tartalom helyett a videós tartalmak kezdtek elterjedni a közösségi médiában. Ez azzal magyarázható, hogy az ilyen vizuális tartalmak könnyebben emészthetőek

egyre kevesebbet olvasnak az emberek,

ami nagyon is kedvez a kínai tulajdonban álló alkalmazásnak. Így egy 2020 december elejei adat szerint már a világon több mint 700 millió aktív felhasználója van a platformnak, ami egyre csak nő.

De mi az a TikTok és miért éri meg használni?

Talán a legerősebb húzóérv mellette, hogy jelenleg ez az média rendelkezik a legnagyobb közösségi eléréssel (reach), amit megosztott tartalmaink után kaphatunk.

TikTok logó
TikTok logó

Mindez természetesen előnyös a felhasználóknak, illetve kiaknázandó lehetőségeket rejt vállalkozók és cégek számára is termékeik, szolgáltatásaik népszerűsítésére.

Zöld marketing és a TikTok

Ha a környezettudatosságot, a környezetbarát életmódot, a zöld vagy fenntartható termékeket szeretnénk népszerűsíteni kiváló lehetőségeket rejt számunkra ez az alkalmazás.

tiktok-zöld-marketing
A TikTok lehetőségeit a zöld marketinggel is ki lehet aknázni.

A személyes csatornám kiemelt témái: környezetvédelmi tanácsadás, zöld marketing, természet-és környezetvédelem, klímaváltozás, környezetbarát életmód, vállalkozás zöldítés.

Ezekkel a tartalmakkal nem csak az a célom, hogy a felhasználókat szemléletformáljam, hanem a vállalkozásokat is ösztönözzem a fenntartható működésre, a környezetbarát termékgyártásra.

TikTok letöltése

Az alkalmazás letölthető Android és IOS operációs rendszerű mobiltelefonokra, viszont asztali gépen nem használható, csak a nyilvános posztokat lehet megtekinteni rajta a platform honlapján.

TikTok regisztráció

A regisztráció korhoz kötött, de ennek ellenére a megadott alsó korhatár (13 év) alatti felhasználók is megtalálhatók a platformon. Ez ellen csak a szülő tehet, akinek megfelelően kell kontrollálnia gyermekét.

TikTok videók

Jelenleg az alkalmazásban csak 15 vagy 60 másodperces videókat, illetve előre elkészített képszerű sablonokat lehet megosztani.

tiktok környezetvédelem
Minden felhasználóhoz egyéni profil tartozik.

Továbbá LIVE is indítható (élő videó), amivel nem csak a meglévő követőket lehet elérni, megszólítani, hanem új követőkre is szert tehetünk. Az alkalmazás algoritmusa ebben is támogat bennünket, hiszen a FOR YOU-ban kiajánlja az élő adásodat a felhasználóknak.

Mindezek mellett az alkalmazásnak van egy könnyen kezelhető videószerkesztője is, ami főként a vertikális videóknak találtak ki.

A képarány éppen emiatt célirányosan 9:16-ban kell elkészíteni. A horizontális tartalmakat sem a platform algoritmusa, sem a felhasználók nem szeretik, de ha a szelfizés eddig is ment, akkor nem lesz gond ezzel sem.

Én elsőre ez utóbbi miatt szoktam rá, hogy nem kellenek hozzá bonyolult programokat beszerezni és azokat megtanulni. Pár kattintásból nagyon hatásos és figyelemfelkeltő, tartalmas videókat lehet készíteni. Csak gratulálni tudok a fejlesztőknek ezért, egy igazán kezelőbarát felületet hoztak létre rengeteg beállítási, módosítási lehetőséggel, effekttel.

TikTok zenék

Az alkalmazásban megtalálható jogtiszta zenei paletta igencsak széles, amiket a felhasználók szabadon használhatnak egyedi tartalmaik aláfestő zenéjeként.

Csak jogtiszta zenéket használjunk!

Viszont a saját magunk által feltöltött zenékkel vigyázzunk, ha nem szeretnénk jogvitákba keveredni. Ezzel kapcsolatban a felhasználót terheli a felelősség nem a kínai céget. Szerencsés esetben a videó hangját tiltja le az alkalmazást, több visszaélés után a profilt is, amellett, hogy akár pert is akaszthatnak a nyakunkba, ha a zene jogtulajdonosa feljelent bennünket.

@szebenyi.peter

Végig mered nézni? 😱 🎃- Ezt kapjátok tőlem 2021-ben! ##foryou ##zöldmarketing ##bitcoin ##környezetvédelem ##onlinemarketinges

♬ Later Bitches – The Prince Karma

TikTok pénzkeresés

Szinte minden közösségi felületen van lehetőségünk bevételt szerezni tartalmaink által. Így nem egy ördögtől való dolog ezen a platformon sem. Mi sem bizonyítja jobban, hogy egyre többen keresnek rá a “TikTok pénkeresés” kulcsszóval a platformban rejlő lehetőségekre.

Hirdetési lehetőségek vállalkozóknak, cégeknek

Eddig Európában a vállalkozásoknak még nem lehetett célzottan hirdetni, ami most 2020 őszén megváltozott. Az alkalmazás üzemeltetője elkezdte bevezetni az egyedi hirdetési lehetőségeket Magyarországon is, amellett, hogy a felületén betiltotta az MLM és a Network marketinget.

TikTok hirdetés

A hivatalos statisztikák szerint Magyarországon már több mint 1,5 millió aktív felhasználója van az alkalmazásnak és ez a szám folyamatosan nő. Összefoglaltam egy cikk erejéig a TikTok hirdetés lehetőségeit, amit szerintem 2021-ben már nem szabad kihagynia a vállalkozásoknak.

A platformban rejlő lehetőségeket összefoglaló cikkem végére egy mondatban is összetudom foglalni, hogy Mi az a TikTok?

Egy lehetőség azoknak, akik felismerik a benne rejlő potenciált – Szebenyi Péter, Zöld marketing.