Menu Close

TikTok újraközlés 2024: mire való?

TikTok újraközlés egy olyan Tiktok által kínált funkció, amivel a számunkra tetsző tartalmakat oszthatjuk újra, de kicsit másképpen, mint elsőre gondoljuk.

A kínai cég által létrehozott platformban az a jó, hogy folyamatos fejlődésben van. Dinamikusabban fejlődik, mint bármilyen más platform nemcsak TikTok regisztráció számának növekedése miatt, hanem az alkalmazás funkciói is gyorsan fejlődnek.

A TikTok az egyik legdinamikusabban fejlődő platform!

Ezzel is hozzájárulva a felhasználói élmény növeléséhez, illetve ahhoz, hogy még több TikTokra készülő tartalmak kerüljön fel a platformba. Nekem ez az egyik kedvencem, amivel nem „szemetelem” tele a magam profilját és egyben nem zavarok meg vele más felhasználókat, akik engem nem követnek.

TikTok újraközlés

A funkció 2022 év elején vált elérhetővé szélesebb körben Magyarországon is, amivel kedvenc tartalomkészítőink, illetve számunkra tetsző „random” videókat oszthatunk újra.

Mindezt úgy, hogy külön a saját videófalunkra (profilunkba) nem kerül megosztásra.

Azok látják, akik követnek bennünket, illetve a megosztott videó alatti kommentmezőben is megjelenik egy sorban, hogy újraközlés áldozatává vált a videó.

A TikTok újraközlés funkciója ezenfelül lehetőséget is ad arra, hogy ne csak szimplán, hanem kommentben, rövid szöveges üzenetben is népszerűsísük a videó újraközlését.

újraközlés-tiktok
Újraközlés, avagy a repost gomb a videók bővebb gombja alatt.

TikTok újraközlés funkció előnyei

Ha ezt használjuk, akkor általunk kedvelt tartalmakat tudjuk minél több emberhez eljuttatni. Ez is egyfajta megosztás, de sokkal egyszerűbb, nem olyan zavaró. Növeli a megosztott alkotónak az elérését, és a TikTok algoritmusának is azt jelzi, hogy ez a tartalom megfelelő arra, hogy még több ember elé ajánlja.

Újraközlés, de nem mindig

Az újraközlési funkció nem minden esetben elérhető, főként akkor, ha a videó megosztója nem engedélyezi annak lehetőségét. Ezért, ha valaki ezáltal várna nagyobb elérést, akkor mindenképpen posztoláskor vagy posztolás után tegye elérhetővé ezt a funkciót.

Vigyázz az újraközléssel

Velem többször előfordult, hogy egy számomra tetsző (vagy nem tetsző) videó alá írtam kommentet és az újraközlő gomb be volt pipálva. Erre érdemes odafigyelni, mert olyat is megoszthatunk, amire igazából nem is akartunk.

Újraközlés kommentmező
Újraközlés kommenteléskor veszélyeket rejthet magában.

További részeletek a TikTok Support aloldalon.

Gyakran ismétlődő kérdések

Mit nevezetünk újraközlésnek?

Egy nevezetes TikTok funkciót, amivel a számunkra tetsző videókat oszthatunk meg a követőikkel.

Kinek elérhető a funkció?

Mindenkinek, csak attól függ, hogy a videó „gazdája” engedélyezte a videója újraosztási funkcióját.