Menu Close

TikTok regisztráció lépésről lépésre 2024

A TikTok regisztráció pofonegyszerű, de azért vegyük át lépésről lépésre mire van hozzá szükség és kinek ajánlott a platform használata.

Az applikáció egyre népszerűbb világszerte, már több, mint 75 nyelven elérhető és letölthető iOS és Android rendszerű mobilokra.

TikTok regisztráció és ami mögötte van

Az alkalmazásnak világszerte közel 1 milliárd felhasználója van, amiből Magyarországon már több mint másfél millió.

Mi az a TikTok?

Az alkalmazásban rövid formátumú, maximum 60 másodpereces videókat lehet készíteni és megosztani többféle témában, szabadon választva. Lehet szó sportról, táncról, edukációs tartalomról, sőt még önreklámról is.

Mi az a TikTok
Mi az a TikTok?

Az applikációról és annak marketing eszközeiről bővebben a Mi az a Tiktok? című cikkemben írtam. Olvasd el, ha még nem tetted volna.

Kik regisztrálhatnak?

Jelenleg még főként a fiatalabb korosztály képviselteti magát a platformon, de ez az idő előrehaladtával változni fog. Sőt, már most változik. Egyre több 30-as éveiben és még annál is idősebb korosztályú felhasználó jelent meg az utóbbi időben a felületen. Ez javarészt annak köszönhető, hogy hihetetlen nagy eléréseket lehet vele elérni, nagyon sok ember reagál a videókra, hozzászólásokkal, lájkokkal. Az ember szó szerint függővé válik és vissza kapja azt, amit anno a többi közösségi média elvett tőle, a tartalomkészítésének az örömét.

Mi a korhatár a TikTokon?

A regisztráció korhoz kötött és csak 13 éven felülieknek ajánlott, de ennek ellenére is javasolt a szülői felügyelet, szülői beleegyezés. Nagyon sok fiataloknak szóló buta és szó szerint gyilkos kihívás kering az interneten, amit csak szülői kontrollal lehet elkerülni.

Regisztrálhatnak cégek is?

Az átlagos felhasználók és tartalomkészítők mellett természetesen cégek is regisztrálhatnak és termékeiket, szolgáltatásaikat is népszerűsíthetik organikusan és fizetett TikTok hirdetéssel is.

Kinek ajánlott a TikTok regisztráció?

Szerintem azoknak, akik szeretik az újdonságokat és már nagyon unják a Facebook, Instagram és a Youtube agyonszabályozott kereteit, illetve a nullához közelítő organikus eléréseit.

TikTok profilom, megtaláltok Szebenyi Péterként.
TikTok profilom, megtaláltok Szebenyi Péterként.

Személy szerint én 2018 óta vagyok regisztrált felhasználó és az eltelt években folyamatosan figyelem a platform alakulását. Ennek ellenére az aktív tartalomgyártásba csak 2020 év vévén kezdtem a Szebenyi Péter csatornámon, ahol napi egy videóval jelentkezem.

Szerintem megéri vele foglalkozni, kár lenne kihagyni!

Csak egy kattintás a TikTokon való regisztrálás.

TikTok regisztráció nélkül

Igen, a TikTok regisztráció nélkül is elérhető méghozzá az alkalmazás internetes felületén. De korlátozott formában. Többek közt nem lehet kommentelni, nem lehet végtelen mennyiségben videótartalmakat nézni, továbbá rendszeresen feldobja a honlap, hogy regisztráljon a további tartalmakért.

Alternatív megoldás lehet ennek érdekében, hogy „hamis” profilokat hozunk létre és így elrejtve magunkat ismerőseink elől, ha szégyellősek vagyunk.

Gyakran ismétlődő kérdések

Mi az a TikTok?

Egy videós alkalmazás, amiben rövidnek nevezett videókkal lehet kommunikálni, megosztani.

Hol lehet letölteni az alkalmazást?

Minden létező IOS és Android mobilra letölthető, ingyenesen.

TikTokkal lehet pénzt keresni?

Igen, lehet!