Menu Close

TikTok Analitika – elemzés lépésekben

A TikTok Analitika segítségével könnyedén nyomon követhető a platformra készített tartalmaink sikerességét és az elért célközönséget.

A közösségi média sajátosságai alapján ez a platformon sem maradhat el elemzői felülettel. Az alkalmazásba való regisztráció után aktiválnunk kell a „Pro fiókot”, ami után alkotói vagy vállalkozási profilt hozhatunk létre.

TikTok beallitasok
TikTok beállítások menüpontja,

Az előbbinél meghatározhatjuk a nemünket és mindkét esetben megadhatjuk érdeklődési körünket, tartalmaink kategóriáját. Ha valamiért mégsem érdekelne az analitika, akkor könnyedén visszaállíthatjuk az alapértelmezett beállításokra.

TikTok fioktipusok
TikTok fióktípusok és kategóriák

TikTok Analitika elemei

Az alkalmazás elemző felülete 4 elemből áll, amelyek nagyban hasonlítanak a piacon jelenlévő közösségi média elemzési felületeihez.

TikTok Áttekintés

Egy összevont képet kaphatunk profilunk videó és profil megtekintési adatairól, illetve a követői számáról is. Beállíthatjuk heti illetve 28 napos bontásra is.

tiktok áttekintés
TikTok Áttekintés a Szebenyi Péter profilomon.

A képen látható diagramok jól megmutatják az alkalmazás által mutatott analitikát. Fontos tudni, hogy az adatok megjelenítése az UTC időzónában történik.

TikTok Tartalom

A tartalom menüpontban két kiemelt adat található. Az egyik a megosztott videók elmúlt 7 napban elért eredményei a legújabbtól a legrégebbiig rendezve.

TikTok Tartalom
TikTok Tartalom, ahol a új videóid és a trendben lévők láthatóak.

A másik szintén az elmúlt 7 napban a 9 legnagyobb megtekintési növekedést elért Trendi videókat mutatja meg.

TikTok Követők

Itt nyomon követhetjük követőink számár, nem szerinti arányát. Sőt, még arról is tudomást szervezhetünk, hogy melyik országból követnek minket a legtöbben. Általában a legmagasabb szám a felhasználó ország, majd a szomszédos országok és azon is túl. Ez attól függ, hogy mennyire lesz felkapott a tartalmad. Ha felkapott lesz, akkor a TikTok algoritmus felajánlja a szomszédos országok „Foryou” -jáva beleteszi.

TikTok Követők
TikTok Követők száma sikerességed egyik jele.

Mindezek mellett megtekinthető az is UTC időzóna szerint, hogy melyik időpontokban a legaktívabbak a követőid. Emiatt is érdemes jól időzíteni a tartalmaid megosztását. Sok múlik rajta.

TikTok LIVE

Az utolsó eleme a TikTok Analitika felületének az élő adások elemzése. Ez is egy remek funkció, ahol elemezhetjük melyik LIVE-unk volt a legnépszerűbb, hol voltak a legtöbben és hányan követtek be az élő videóink alkalmával. Sőt, emellett a TikTok jutalmazási rendszerében kapott Gyémántokat is itt is számon tarthatjuk.

TikTok LIVE analitika
TikTok LIVE analitika

Ez a közösségi platform is sok lehetőséggel rendelkezik. A TikTok Analitika egy remek eszköz arra, hogy sikeresebbek legyünk a céljaink elérésében.

TikTok Hirdetések

Az analitika eszköze kiválóan alkalmazható a TikTok hirdetés lehetőségeinek a kimaxolásához. Nyomon követhetjük fizetett hirdetéseink célpiacot elért eredményeit.

TikTok Analitika egy kiváló eszköz, ne hagyd ki!

Forrás: tiktok.com