Menu Close

TikTok hirdetés, avagy a TikTok Ads 2024

A TikTok hirdetés (TikTok Ads) még egy teljesen új terep a vállalkozások számára, amivel érdemes minél hamarabb megismerkedni.

Egy korábbi cikkemben már bemutattam, hogy Mi az a Tiktok, de most következzék a platform hirdetési lehetőségeinek bemutatása. 

TikTok Hirdetés TikTok ads
A TikTok hirdetés egy lehetőség, amivel 2021-ben egyre több cég fog élni.

A hivatalos statisztikák szerint hazánkban már több mint másfél millió aktív felhasználója van az alkalmazásnak és ez a szám folyamatosan nő. Az alkalmazás használata sokak szerint függőséget okoz, amely kapcsán egyes felhasználók órákat is képesek eltölteni az alkalmazás használatával.

A TikTok fizetőképes felhasználói piaca napról napra nő!

Elsőként a fiatalok körében terjedt el, de 2020 végére elkezdett nőni az átlagfelhasználók életkora. Így napról napra egyre több fizetőképes felhasználót, leendő ügyfelet találhatnak a platformon célzott hirdetésekkel a vállalkozások.

TikTok hirdetés típusok:

1. Rezervációs hirdetések

2020. októbere óta hazánkban is elérhető a TikTok Ads hirdetéskezelője, amit jelenleg még csak TikTokkal szerződött partneren (marketing ügynökségeken) keresztül lehet elérni a TikTok partnerkereső segítségével.

2. Aukciós hirdetések

Ezen hirdetési formák nagyon hasonlítanak a Facebook hirdetéskezelő rendszeréhez, amikből jelenleg az alábbi 5 variáció érhető el.

In Feed Ads

A hírcsatornán (Feed) belüli hirdetések legfeljebb 60 másodperces videóhirdetési formulák, amelyek a felhasználói videók között jelennek meg, miközben végiggörgeti a felhasználó a „Foryou” (Neked) oldalt.

TopView Ads:

Az alkalmazás megnyitásakor megjelenő 5-60 másodperces videó automatikus lejátszással és hanggal és tartalmazhatnak egy egyedi linket is.

Brand Takeover Ads:

Teljes képernyős márkahirdetés, amivel célozva el lehet érni a felhasználót, illetve a hirdetés linket is tartalmazhat. Mind a 3 másodperces JPG, mind a 3-5 másodperces videó is támogatott.

One day max és a Brand Premium

Az előbbi 5-60 mp videó, annyiban tér el a többitől, hogy ez nem nyitáskor, hanem hírfolyam nézésekor jelenik meg. Éjfélig garantáltan megjeleníti a hirdetéseket a TikTok a megadott összegkeretig az adott hirdetési napon. Az utóbbi egy speciális beállítási lehetőségekkel rendelkező hirdetési formula, ahol többek közt a lokáció, hashtag is számít.

Branded Effects Ads

A TikTok ezzel a hirdetési formával a márkáknak ad lehetőséget testre szabott és megosztható matricákat, szűrőket és speciális effektusokat létrehozni.

Branded Hasthag Challenge:

A vállalkozások létrehozhatnak a TikTok-on egy úgynevezett Branded Hashtag Challenge-t, aminek segítségével saját hashtaget kap a márka és így közvetlenebbül elérhetővé válnak a márkák megosztásai. Viszont az üröm az örömben, hogy ez a legdrágább hirdetési forma.

A TikTok Ads lehetőségei az egyre dinamikusabban fejlődő platformon 2021-ben már kihagyhatatlanok a vállalkozások számára.

Forrás: Tiktok for Business